Události

Česká pojišťovna s NAcateringem

Banketová obsluha při galavečeru Č. pojišťovny

Další ze souboru Galavečerů České pojišťovny s názvem "Dobrý ročník" ke 190. výročí založení České pojišťovny se konal tentokrát dne 17. října 2017 v Hotelu Nové Adalbertinum v Hradci Králové. Po celý večer jsme servírovali lahodné menu banketovým způsobem. Delikátní krémová dýňová polévka, telecí saltimbocca s bramborovým pyré na zelených luskách, grilované krevety s rajčatovým dipem, francouzský bleu d'auvergne s vlašskými ořechy a bílý čokoládový mousse s exotickým ovocem. V rámci večera probíhala degustace světových vín pod vedením víceprezidenta Asociace sommeliérů ČR pana Ivo Dvořáka.  Foto: J. Cabalka, www.pufcreatif.com

Garden party

Garden party nebo též zahradní slavnost, je příjemné společenské setkání přátel a vůbec se nemusí konat jenom na zahradě. Označujeme tak všechny společenské události, které se konají "venku", ať už v otevřené přířodě nebo ve venkovních prostorách komplexu budov, parcích, zámeckých zahradách apod. Velmi často se takové party pořádají na golfových hřištích, která jsou sama o sobě krásným místem v přírodě. Atmosféra bývá uvolněná, oblečení se volí neformálního stylu.

Raut a recepce

Raut je neformální akcí, která má své místo zhruba uprostřed mezi koktejl party a slavnostním banketem. Hodí se pro klientské akce firem, kde hosté proberou pracovní i osobní témata, a dále pro příležitosti jakými jsou vědecké konference, filmové či divadelní premiéry, otevření nových obchodních prostor apod. Pohoštění probíhá formou studeného a teplého bufetu. Koná se v prostorných sálech nebo ideálně pod širým nebem. Hosté se obsluhují sami za asistence personálu. Raut, který má na začátku slavnostní proslov a přípitek, pak nazýváme recepcí.

Coffee break

Coffee break je menší formou pohoštění pro účastníky konferencí, seminářů a školení. Stejně tak je hojně využíván při jednáních uvnitř společností a s obchodními partnery. Důraz se klade na kvalitu podávaných nápojů, zejména kávy, čaje a ovocných džusů. Jídlo by mělo být lehké ve formě studeného bufetu, pestrá by měla být i nabídka dezertů a čerstvého ovoce. Coffee break trvá obvykle 20 až 30 minut.